Читај ми!

Радојевић: Будућност вере је светла

И поред "дисонантних тонова" и неслагања између представника државе и цркве будућност наше вере је светла, сматра директор Канцеларије за односе са црквама и верским заједницама Владе Србије Милета Радојевић. Бриселски споразум тренутно једино што је могуће и прихватљиво за ову земљу, оценио Радојевић.

Директор Канцеларије за односе са црквама и верским заједницама Владе Србије Милета Радојевић изјавио је  да верује да је будућност наше вере светла и поред "дисонантних тонова" и неслагања између представника државе и цркве.

Радојевић је ФоНету рекао да верује да ће "дати бог" да веронаука, која је присутна у српским школама у последњих десет година, изнедри нове младе генерације које ће бити задојене љубављу према цркви и правој вери.

Верујем да је будућност наше вере и нашег народа светла, без обзира на кризе и проблеме кроз које пролазимо и у којима се и данас налазимо и када имамо дисонантне тонове и неслагања између представника државе и цркве, сматра Радојевић.

Према његовим речима, сведоци смо тужне чињенице да су наше светиње на Косову изоловане и да наш народ тамо годинама није присутан, а тешко да ће се у скорије време вратити, па нам остаје да се молимо и да се Срби једном врате у своју постојбину, као што су то урадили Израелци после 1.700 година.

"Бриселски споразум је тренутно једино што је могуће и прихватљиво за ову земљу, а процене су да ће после потписивања доћи до стабилизације прилика на Балкану. Србима је најважније да се сложимо, обожимо и умножимо, а кад будемо такви, онда ће се све лакше решавати", оценио је Радојевић.

Он је истакао да се у Србији у последњих двадесетак година интензивно ради на обнављању и изградњи нових храмова и, после апстиненције од неколико деценија, обновљени су многи стари манастири, многе старе цркве и то је доказ да се српски народ полако враћа вери и својим коренима.

Радојевић је данас присуствовао чину освећења звона и крстова у цркви светог Николе у Лугавчини код Смедерева, а благосиљао је владика браничевски Игнатије, у присуству свештенства, руководства града Смедерева и неколико стотина мештана.

Влада Србије је до сада издвојила три милиона динара за овај храм, чија је изградња почела 2006. године, а остало је да се ураде кров, врата, прозори и малтерисање објекта од око 400 метара квадратних.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару