Читај ми!

Сто милиона динара за болницу у Краљеву

Влада Србије обезбедила 100 милиона динара за санацију Интернистичке болнице у Краљеву, која је урушена у земљотресу 2010. године, рекла министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је у Краљеву да је Влада Србије обезбедила 100 милиона динара за санацију Интернистичке болнице Здравственог центра Студеница, која је урушена у земљотресу 2010. године.

"Иако држава располаже са скромним средствима та здравствена установа је приоритет Србије, јер покрива велико подручје", рекла је Ђукић Дејановић.

Понуде за извођаче радова на санацији болнице биће отворене 23. маја, а радови би требало да почну до средине јуна.

Говорећи о томе каква је здравствена услуга у Краљеву Дејановић је рекла да је оно што је највредније у том граду, "изванредан кадар".

"Оно што можда у здравству у Краљеву није у реду је однос немедицинског и медицинског кадра. У неком наредном периоду ми ћемо морати да поправљамо ту структуру. Дакле, да у здравственим установама има више здравствених радника", рекла је Дејановић.

Министарка здравља је рекла и да ће се у наредном периоду Здравствени центар "Студеница" поделити на болницу и дом здравља.

Славица Ђукић Дејановић, која у Краљеву присуствовала радном састанку директора 15 здравствених установа у Рашком управном округу, најавила је и отварање нових центара за скрининг и позвала грађане да се одазивају на позиве за скрининг.

Краљево ће можда бити један од њих, рекла је Ђукић Дејановић и додала да то зависи и од локалних самоуправа и њихове спремности да учествују у стварању услова за отварање тих центара, пре свега обезбеђивању просторија.

Славица Ђукић Дејановић састала се и са челницима града Краљева а присуствоваће и оснивачком форуму Актива жена СПС-а у том граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару