Читај ми!

Суспендован полицајац због учешћа на протесту

Због учешћа на протесту због споразума Београда и Приштине суспендован полицајац. Против њега покренут дисциплински поступак.

Начелник Управе полиције Младен Курибак рекао је да је полицајац Риста Кнежевић суспендован и да је против њега покренут дисциплински поступак због тога што је  у полицијској униформи са службеним оружјем присуствовао јавном скупу у Београду.

"У складу са Законом о полицији, Кнежевић је суспендован и сада је на дисциплинској комисији да оцени да ли је крив, да ли је било повреде радне дужнисти", рекао је агенцији Бета Младен Курибак. 

Кнежевић је присутвовао скупу који су јуче одржан на Тргу Републике због споразума о Косову који је у петак парафиран у Бриселу. 

Кнежевић је на протесту у униформи са оружијем раширио заставу Руске федерације и носио је у руци књигу "Јунаци отаџбине" посвећену страдалима у НАТО агресији 1999. године.

Како агенција Бета сазнаје у МУП-у против Кнежевића се већ води један дисциплински поступак зато што је у униформи присуствовао 21. марта ове године јавном скупу који је организовао еколошки покрет града Новог Сада испред Народне Скупштине Србије.

Тада је Кнежевић одржао и мањи говор.

У писаном саопштењу синдикат српске полиције најстрожије је осудио суспензију Кнежевића и поступање Курибака, као и начелника одељења полиције ПУ Нови Сад Стевана Јарића и командира ПИ за пратњу возова Драгомира Радића.

Синдикат је саопштио да је Кнежевић позван у просторије полицијске станице и да је јуче око 20 часова предао службено оружје, службену легитимацију и униформу полиције.

"Колико је нама познато, ово је преседан да се на овакав начин реагује и да се суспендованом полицијском службенику одузима униформа", наводи се у саопштењу синдиката.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару