Читај ми!

Диковић са мировњацима

Генерал Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије примио припаднике мировне мисије Србије, који одлазе у Конго, Обалу Слоноваче и Сомалију.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је припаднике Министарства одбране и Војске Србије, који ће бити ангажовани у мултинационалним операцијама УН Конгу и Обали Слоноваче и у мисији ЕУ у Сомалији.

Војска Србије у мировној мисији у Конгу учествује са санитетским тимом за евакуацију ваздушним путем, штабним официром и штабним подофициром.

Тим српски мировњака у свом саставу има два лекара и четири медицинска техничара "који образују два подтима за санитетску евакуацију ваздушним путем и базирани су у Киншаси".

У мировној мисији у Обали Слоноваче, Војска Србије учествује са три војна посматрача, "који раде на имплементацији мировног процеса и обављају редовне задатке патролирања".

Војна операција поморских снага ЕУ у Сомалији успостављена је 2008, а припадници Војске Србије отпочели су ангажовање у тој мисији обуком два официра речних јединица, на француском броду "Ф 730 Флореал" у 2010. и 2011.

Ангажовање наших официра у Оперативној команди мисије у Нортвуду, у Великој Британији, отпочело је 25. фебруара ове године, навела је Војска Србије у саопштењу на свом сајту.

Пријему је присуствовао и заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Горан Радовановић и заменик начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић, додаје се у саопштењу.

Припадници српског система одбране ангажовани су и у мултинационалним операцијама на Кипру, Либану, Либерији, Блиском истоку и Уганди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи