Читај ми!

До Владе и преко друштвених мрежа

У електронској комуникацији са грађанима Министарство правде и државне управе од скора комуницира и преко друштвених мрежа. За то је оформљен и посебан сајт.

Министарство правде и државне управе оформило је нови сајт преко кога, поред свих неопходних информација о свом раду, са грађанима комуницира преко шест друштвених мрежа - Фејсбук, Твитер, Пинтерс, Јутјут, Гугл плус и Инстаграм.

Циљ Министарства је да креира ефикасан и транспарентан сервис за грађане Србије, како би они могли путем сајта да се на лак и брз начин информишу о свим активностима Министарства, а у исто време пронађу информације које су им потребне, речено је Танјугу у Министарству.

Нови сајт је много прегледнији и једноставнији за коришћење, а грађани могу да приступе свим регистрима које води Министарство, као што су странке, цркве, савети мањина, управни окрузи, бирачки списак и друго.

Грађани могу да скину све обрасце са сајта и да се информишу о услугама које пружа Министарство, укључујући образац представке који се мејлом може послати Одељењу за надзор.

Такође, успостављен је нови визуелни идентитет Министарства на сајту и на свим друштвеним мрежама, што је у складу са планом побољшања имиџа Министарства.

Дизајн је решен на начин да ће у врло кратком року моћи да се оптимизује портал за таблет рачунаре и мобилне телефоне применом "риспонсив" дизајна који нема нити један портал у Србији, поготово немају државне установе.

Сада Министарство директно управља сајтом, односно нема више ангажовања "спољашње" фирме, тако да садржај може да се поставља и ван радног времена.

У току наредне недеље на сајту Министарства правде и државне управе биће покренута анкета за грађане, који ће моћи да путем обрасца за коментаре шаљу своја мишљења и сугестије, како Министарство може да побољша своју веб страницу и које су то информације које грађани траже, а тренутно не постоје на страници.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару