Читај ми!

Студентска унија не организује протест

Протест "Стоп разбијању Србије" не организују студенти Новосадског универзитета, саопштила Студентска унија Филозофског факултета у Новом Саду. Недопустиво је овакво коришћење студената у политичке сврхе зарад освајања политичких поена, истиче се у саопштењу.

Студентска унија Филозофског факултета у Новом Саду негирала је да сутрашњи протест "Стоп разбијању Србије" организују студенти Новосадског универзитета.

"Желимо јасно да ставимо до знања да протест 'Стоп разбијању Србије' не организују студенти Универзитета у Новом Саду, а појединци који иступају у јавности нису легитимни студентски представници", наводи се у саопштењу Студентске уније.

У саопштењу се наводи и да Александар Софић није легитимно изабран студент проректор, нити је Борис Новаковић легимно изабран председник студентског парламента.

"Њихово деловање није подржано ни већином гласова у студентском парламенту, нити од стране било које репрезентативне студентске организације. Стога, истичемо да је свако њихово јавно иступање искључиво одраз њиховог личног става", пише у саопштењу.

Подсећа се да у Статуту Универзитета у Новом Саду јасно пише да су сви чланови универзитетске академске заједнице дужни да унутар факултета делују политички неутрално без истицања политичких ставова.

"Насупрот томе, поменути појединци су својим деловањем директно увели политику на универзитет. Недопустиво је овакво коришћење студената у политичке сврхе зарад освајања политичких поена", пише у саопштењу.

Оцењује се да "једноумље" на које дотични позивају на друштвеним мрежама није одлика будућих академских грађана, а да је расправи о битним државним питањима место у парламенту и решења треба тражити пре свега у оквирима постојећих државних институција.

"Студентска унија одбија да буде део екстремних, политички оркестрираних и у историји већ виђених акција", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару