Читај ми!

Батићева поздравља одлуку Владе

Добро је што је Влада предложила Парламенту да се формираа Анкетни одбор који би испитао случај погибије два војника, Дражена Миловановића и Драгана Јаковљевића, у војном објекту "Караш" у Топчидеру, рекла Олгица Батић.

Председница ДХСС и посланица те странке у Скупштини Србије Олгица Батић поздравила је одлуку Владе Србије да предложи Парламенту да се формира Анкетни одбор који би испитао случај погибије два војника, Дражена Миловановића и Драгана Јаковљевића, у војном објекту "Караш" у Топчидеру.

Батићева је на конференцији за новинаре навела да је 8. априла Влада доставила Скупштини мишљење у којем подржава формирање Анкетног одбора.

Она је рекла да је Влада прихватила амандман по којем би се променио назив одлуке и сада би гласила да се формира "Анкетни одбор за утврђивање чињеница у вези са погибијом војника Дражена Миловановића и Драгана Јаковљевића у војном објекту "Караш" на Топчидеру" и навела да је и поред тога задовољна што ће тај одбор бити формиран.

Батићева сматра да је реч о убиству и да су то потврдила вештачења из Висбадена и Еф-Би-Аја, указујући да је реч "убиство" била у првобитном предлогу, али да је најважније да после девет година почне да се ради озбиљно на разрешавању и налажењу истине у вези са тим случајем.

Према њеним речима, то је охрабрујућа одлука Владе Србије, а уз недавну одлуку Уставног суда, који је усвојио жалбе породица и констатовао повреду права на живот, представља помак у тражењу истине и правде.

Батићева је изнела и низ критика на рад правосуђа, указала на, према њеним речима, огромне пропусте у току истраге, опструкције и препреке да се дође до истине.

Она је истакла да се нада да ће Анкетни одбор бити брзо формиран и да неће бити "само пуки Анкетни одбор", већ да ће бити добијени одговори на многа нерешена питања везана за тај случај.

Према њеним речима, питања на које Анкетни одбор треба да да одговоре су, осим осталих, зашто није радио видео надзор, како су и зашто настали битни пропусти у току истраге, ко је одговоран за потпуно незаконито вршење увиђаја...

Међу питањима које би се нашле пред Анкетним одбором су и ко је све могао да уђе у објекат и ко се све у њему крио, "због чега правосудни органи Србије упорно одбијају да саслушају Ратка Младића"...

Јакољевић и Миловановић нађени су мртви 5. октобра 2004. у објекту "Караш" на Топчиреду, а и даље је у току преткривични поступак против НН лица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару