Гоати: Постављање кадрова без законског основа

Нема никаквог дисконтинуитета између старе и нове власти када је реч о постављању кадорва без законског основа, рекао председник "Транспарентности Србија" Владимир Гоати, оценивши да се ради о "десанту партијских дилетаната у државну управу".

Председник организације "Транспарентност Србија" Владимир Гоати каже да нема никаквог дисконтинуитета између старе и нове власти када је реч о постављању кадорва без законског основа, оцењујући да се ради о "десанту партијских дилетаната у државну управу".

"Без законског основа што стара, што нова власт, поставила је у последње време 223 службеника и то је десант партијских дилетаната у државну управу", рекао је Гоати на конференцији за новинаре.

Програмски директор те организације Немања Ненадић објаснио је да након 31. децембра 2010. године није смело да буде постављања без конкурса, што не значи да таквих постављења није било.

Како је рекао, претходна влада је у 2011. години, па све до краја мандата наставила са таквом праксом и постављењима без конкурса на основу прелазног члана 179 Закона о државним службеницима који није требало примењивати након 2010. године.

Током последњих годину и по дана претходна влада је, како је рекао, 58 службеника поставила регуларно, у шест случајева продужен је мандат службеницма, док је у више од половине, односно 75 случајева, постављење извршено без конкурса.

И нова Влада је, наглашава Ненадић, наставила са том праксом, а "ствари су се и погоршале" па је до сада нова влада од 161 постављења 148 извршила на основу тог прелазног члана 179.

Такође, како је додао Ненадић, на исти начин Влада је на последње четири седнице тако поставила 11 службеника.

Гоати се осврнуо и на начин на које странке троше државни новац посебно током изборне кампање и додао да је највећи део пријављених прихода дошао управо из буџета, што не чуди, јер су новим Законом о финансирању политичких странака удвостручена средства које странке добијају из буџета.

Странке су се јединствено окомиле да удвоструче средства из буџета за изборе, закључио је Гоати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару