Читај ми!

Злочин који је потресао Србију

Грађане Србије потресао је стравичан злочин у Великој Иванчи. У Србији је Дан жалости због убиства 13 особа, међу којима је и двогодишње дете. Убица је у критичном стању, његова супруга није животна угрожена.

У Србији је Дан жалости због стравичног злочина у Великој Иванчи код Младеновца, који је починио 60-годишњи Љубиша Богдановић. Убио је 13 рођака, међу којима и двогодишње дете, а потом је покушао да убије и себе.

Мотиви ове трагедије нису познати. Богдановић је и даље животно угрожен, а његова жена је оперисана и, како кажу лекари, у нешто је бољем стању. Председник Србије Томислав Николић упутио је саучешће породицама настрадалих.

У кући првих комшија Љубише Богдановића нема преживелих. Три генерације породице Деспотовић - отац, мајка, син, снаја и двогодишњи Давид убијени су у кући.

Њихова родбина каже да је полиција јуче испред улаза у кућу нашла празну кутију с муницијом.

Претпоставља се да је ту напунио пиштољ и кренуо даље сеоским путем до куће породице Јешић, у којој су живели мајка и син. Њихове прве комшије кажу да нису чули пуцњаву.

"Када сам дошла да питам да ли Љубина Јешић нешто зна, викала сам и видела да нема никога. Ја отворим капију и кренем да видим, викнем наспрам врата, међутим њен син лежи на вратима, нисам видела крв, одмах сам се вратила", рекла је комшиница Светлана Милошевић.

Следећи на нишану био је брачни пар Мијаиловић. Њихова ћерка Драгана Станојевић планирала је да их посети како би им помогла у кућним пословима. Из медија је сазнала да се нешто догодило у селу.

Драгана Станојевић каже да није ни претпостављала да су сви изгинули.

"Чим сам наишла видела сам полицију и онда сам знала. Полицајац ми је рекао да су обоје убијени, да су ми мајку отерали, да је умрла у путу. Отац је ту, рекли су, немојте да улазите", испричала је Драгана Станојевић.

Готово стотину метара даље је кућа Радоја Стекића. Његова супруга Драгана је обично са њим ишла на посао. Међутим, тада је остала у кући јер је добила четири дана годишњег одмора.

"Она је устала и спремила доручак. Доручковали смо, попили кафу, обукла се у пиџаму да се врати у кревет, а ја сам изишао из куће тачно у пола шест", рекао је Радоје Стекић.

Њихов син Александар спавао је када је Љубиша Богдановић ушао у кућу, каже да је као кроз сан чуо звоњаву и пуцањ.

"Мислио сам да сам то сањао, 20 минута после тога око шест сати лупам не знам тачно сишао сам и видео кеву да лежи у ходнику. Трчао сам и уз пут сам виодео сам Мишу Јешића испред чесме. После како сам ишао горе све ми је било горе и горе", испричао је Александар Стекић.

Касније се испоставило да је Богдановић отишао и у кућу Радојеве мајке Данице.

"Мајки је развалио врата у кући, она затвра са унутрашње стране. Провалио је врата и убио је на кревету", објаснио је Радоје Стекић.

Љубиша Богдановић је после свега покушао самоубиство.

Слободан Недић из Хитне помоћи Младеновац рекао је да је Богдановић имао упуцавање у главу. Према његовим речим, био је у коми, витални знаци су му били врло лоши, ту је дошла једна потпора дисања, кисеоничка потпора отварање венског пута осигуравање дисајног пута.

"Приликом његовог преношења са једног на други кревет испала је муниција. Мислим да су пребројали неких 14 комада муниције коју смо ми одмах предали полицији", рекао је Златибор Лончар из Ургентног центра.

Тела су нађена на потезу од готово 400 метара. Љубиша Богдановић није поштедео ни своје најближе. Убио је сина, мајку и тешко ранио супругу Јаворку.

Јаворкин брат Живомир Старчевић рекао је да је Богдановић био "живац", брз и да када би нешто решио да уради то је морао одмах да уради.

Општина Младеновац помоћи ће породицама убијених. Сахрана ће бити заказана после обдукције свих тела.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару