Читај ми!

Дан жалости у Србији

Због убиства 13 особа у Великој Иванчи код Младеновца, Влада Србије прогласила 10. април за Дан жалости. Председник Србије Томислав Николић упутио саучешће породицама настрадалих.

Влада Србије прогласила је среду, 10. април, за Дан жалости, поводом убиства 13 особа у Великој Иванчи код Младеновца. Председник Србије Томислав Николић упутио је саучешће породицама настрадалих.

Законом о Дану жалости предвиђено је да заставе буду спуштене на пола копља, како на државним институцијама тако и на спортским и културним манифестацијама, као и да се пошта настрадалима ода минутом ћутања.

Влада је, како се наводи у саопштењу, прогласила Дан жалости поводом трагичног догађаја у месту Велика Иванча код Младеновца и великог губитка како за породице убијених тако и за Србију и њене грађане.

"Влада Србије поводом ове тешке несреће изражава велико жаљење, саосећање и подршку породицама убијених", пише у саопштењу после седнице Владе Србије.

Љубиша Богдановић је јуче из ватреног оружја у Великој Иванчи убио шест мушкараца, шест жена и једно дете, а након тога је покушао да убије своју жену и себе.

Богдановић није био психијатријски болесник. Полиција је уз присуство судије и тужиоца обавила целодневни увиђај како би се утврдили мотиви и детаљи тог злочина.

Премијер Србије Ивица Дачић оценио је да је реч "о најтежем злочину који је погодио Србију последњих година, а можда и више деценија, не рачунајући злочине за време рата".

Говорећи о детаљима злочина, Дачић је рекао да је долазак полицијске патроле зауставио даљи масакр, јер је починилац кренуо и у друге куће у том засеоку.

"Када је видео полицијску патролу пуцао је себи у главу", навео је Дачић и додао да је убица дозволу за оружје добио 1981. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару