Читај ми!

Благи пораст водостаја

У наредних пар дана очекује нас благи пораст водостаја, а затим стагнација, рекао је за РТС Горан Пузовић, директор "Србијавода". На одређеним деоницама Дунава и Саве уведене су мере редовне одбране од поплава, а на подручју града Шапца уведене су ванредне мере одбране од пополава, каже Пузовић.

Очекује се да ће водостаји на нашим рекама бити у порасту до 20. априла. Горан Пузовић, директор "Србијавода" рекао је да су водостаји на нивоу средњих и средњевисоких за ово доба године и да су на одређеним секторима уведене мере одбране од поплава.

"Оно што нас очекује у наредних пар дана је благи пораст водостаја, затим стагнација", истакао је Пузовић, гостујућу у Дневнику РТС-а.

Према његовим речима, на одређеним деоницама Дунава и Саве уведене су мере редовне одбране од поплава, а на подручју града Шапца уведене су ванредне мере одбране од поплава.

Водостај Саве код Шапца је у стагнацији. Према последњем мерењу ниво реке је 514 центиметара. За сада нема опасности од изливања. У стагнацији је и ниво реке Дрине у општини Богатић.  

"Све угрожене деонице посматрају се током 24 сата и координира се рад свих служби и прати се ситуација на терену", прецизирао је Пузовић.  

Пузовић је рекао да ће у наредних 20 до 30 дана доћи до топљења снега кога има у великим количинама на Алпима и Карпатима.

"У зависности од тога да ли ће се снег топити лагано за нас ће бити повољнија ситуација, нећемо бити угрожени од неких великих вода, а ако дође до наглог топљења снега имаћемо поплавни талас који може да буде незгодан за нас", каже Пузовић.

"Наравно, предузимаћемо све мере и посматрати дневну ситуацију и спроводити све неопходне оперативне мере да бисмо били спремни за надолазећи поплавни талас", каже Пузовић.

Пузовић је рекао да постоји дневна комуникација између јавних водопривредних предузећа која спроводе своје послове и задатке са Штабом за ванредне ситуације, са локалним штабовима за одбрану од полава.

"На сутрашњој седници Штаба за ванредне ситуације изнећемо још неке наше захтеве да бисмо сви заједно предупредили евентуално проблеме који буду долазили од великих вода", рекао је Пузовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару