Извињење Београдском синдикату

Како је песма "Косово је Србија" грешком приписана групи Београдски синдикат и деманти тог београдског бенда.

Изражавам искрено задовољство што су чланови Београдског синдиката изјавили да песма Косово је Србија, која се налази на десетине места на Интернету, потписана њиховим именом, није њихова и да се ради о фалсификату.

Иако смо се потрудили, нигде нисмо нашли да је неко званично демантовао ауторство песме. Београдски синдикат смо контактирали и позвали у емисију. Да се неко од њих одазвао позиву, сви неспоразуми би у току емисије били разјашњени. Песма је коришћена као илустрација екстремистичких ставова омладине. Иако је у емисији речено да на "YouTube" уз песму "Косово је Србија" стоји име Београдског синдиката, то није потенцирано, већ се настојало разјаснити о чему се заправо ради, па је дословно речено: "Небитно је како се зове група. Не помињемо Синдикат, неки бенд...".

Текст песме Косово је Србија представља екстремни пример језика мржње и националне нетрпељивости, па ће стога редакција емисије Да можда не, кад то већ нико раније није урадио, затражити од Министарства унутрашњих послова и њиховог Одељења за високотехнолошки криминал да покрене истрагу, утврди ко заиста стоји иза те песме и уклони је са Интернета.

Групи Београдски синдикат упућујем јавно извињење, а њихов деманти ће у програму РТС бити објављен у складу са законом.

Оливера Ковачевић, аутор и уредник емисије "Да можда не"

Деманти Београдског синдиката

Београдски синдикат најоштрије протестује због објављивања неистина о овој музичкој групи у емисији "Да Можда не", ауторке и водитељка Оливере Ковачевић, емитованој на РТС1 дана 28.3.2013. од 21 час.

Наиме, емитована песма "Косово је Србија", која је у ово емисији представљена као песма Београдског синидиката (БС), скарадног садржаја непримереног реномеу ове групе, представља фалсификат објављен само интернету и није песма БС.

На овај непрофесионалан начин нанета је велика штета угледу БС, будући да је поменута емисија за тему имала причу о утицају на систем вредности код младих.

Свако ко је упознат са дугогогодишњим радом БС добро зна које су идеје и принципи за којe се група залаже. Свој став о Косову и Метохији чланови БС су још 2004. изразили песмом "Нико не може да зна".

Захтевамо да се ово саопштење објави у ударним терминима Јавног сервиса, уз извињење ауторке и водитељке спорне емисије, како би јавност била упозната са правом истином!

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару