Читај ми!

Приоритет - транспорт без граница

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић разговарао са представницима Транспортне опсерваторије за југоисточну Европу о повезивању свих врста саобраћаја у региону и покренуо иницијативу да се Београд кандидује за седиште Секретаријата транспортне заједнице, саопштило Министарство саобраћаја.

Министарство саобраћаја сопштило је да је министар Милутин Мркоњић у разговору са представницима Транспортне опсерваторије за југоисточну Европу покренуо иницијативу да се београд кандидује за седиште Сектретеријата транспортне заједнице.

"Транспорт без граница у региону приоритет је на којем ће заједнички инсистирати Министарство саобраћаја и све чланице СЕЕТО како би се обезбедило функционално обављање саобраћаја", закључено је на састанку у Влади Србије у среду.

"Мркоњић је разговарао са делегацијом СЕЕТО Секретаријата о плановима за развој СЕЕТО Свеобухватне мреже на територији Југоисточне Европе", стоји у саопштењу.

Представници СЕЕТО уручили су Мркоњићу мапу СЕЕТО Свеобухватне мреже и упознали га са вишегодишњим планом повезивања свих видова саобраћаја у једну целину до краја 2020. године.

Генерални менаџер Ненад Николић истакао је да је неопходно направити листу приоритета и да је сваки регионални учесник позван да предложи листу приоритетних пројеката, који би касније били представљени међународним финансиским институцијама и на тај начин би се обезбедило финансирање будућих пројеката.

"Као један од важнијих задатака је и усаглашавање законских прописа како би се елиминисала многа уска саобраћајна грла, поготово на граничним прелазима", истиче се у саопштењу.

Како је наведено, СЕЕТО је регионална транспортна организација основана 2004. године са седиштем у Београду, а убрзо се очекује потписивање Уговора о транспортној заједници са Европском унијом.

"Урадиће се и ревизија РЕБИС Студије као предуслов да се читав регион најефикасније повеже, што подразумева унапређивање и усклађивање регионалне транспортне политике и техничких стандарда, кординацију институција, као и интеграцију СЕЕТО Свеобухватне мреже у оквиру шире Трансевропске мреже", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару