Читај ми!

Јапанска донација основној школи у Љигу

Уговор о донацији у износу од 89.000 евра, потписали отправник послова амбасаде Јапана у Србији Казуаки Камеда и директор Основне школе "Сава Керковић" у Љигу Бојан Којић. Донација ће се искористити за реновирање мокрог чвора и замену столица у тој школи.

Отправник послова амбасаде Јапана у Србији Казуаки Камеда и директор Основне школе "Сава Керковић" у Љигу Бојан Којић потписали су у Влади Србије уговор о донацији у износу од око 89.000 евра.

Камеда је рекао да ће донација јапанске владе бити искоришћена за реновирање мокрог чвора и замену столица за ученике основне школе у Љигу.

Помоћник министра просвете Слободан Ступар рекао је да је свака инвестиција, посебно основном образовању, изузетно значајна.

"Ради поређења, укупан фонд из буџета за овакве послове у основномобразовању је 51 милион динара, а потребе су велике", рекао је Ступар.

Председник општине Љиг Миодраг Старчевић и директор школе Бојан Којић истакли су да ће "оправдати" ову донацију и позвали Камеду и помоћнике министра да по завршетку радова посете Љиг и увере се да је "донација отишла на право место".

Према речима помоћника министра просвете за основно образовање Љубише Антонијевића, укупан износ средстава која је јапанска влада доделила Србији за унапређење система предшколског и основног образовања већи је од три милиона евра.

Влада Јапана донирала је од 1999. године око 8,8 милиона евра Србији кроз 155 пројеката, а укупан износ јапанске помоћи у том периоду износи више од 460 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи