Читај ми!

Брига Пинкa за нормалну Србију

Власник Пинка љут на РТС после изјаве фолк певача Ере Ојданића у "Фарми" да је био у вези са малолетницом.

У тзв. ријалити програму Фарма Телевизије Пинк певач Ера Ојданић изјавио је да је био у вези са малолетницом, што је изазвало оштре реакције у домаћој јавности, а после објављивања тих информација у медијима власник Пинка Жељко Митровић запретио је да ће се осветити Јавном медијском сервису тако што ће се бавити пословањем РТС-а јер је, како наводи, "хитро послао екипу у РРА" због Фарме.

Власник Телевизије Пинк је најпре љутито послао поруку генералном директору РТС-а Александру Тијанићу. Ево СМС преписке:

Митровић: Пошто сте хитро послали екипу у РРА због Фарме да не окасни Ера Ојданић за Други Дневник, сад ћемо и ми, не тако хитро, али свакако темељно и дугорочно, да се на нашој малој телевизији бавимо ревизорским извештајем о пословању РТС-а, наравно из разлога друштвене одговорности! P.S. И тако нам треба додатног садржаја за подизање кредибилитета нашег њуза!

Tијанић: Као и увек. Тачно уради шта је у интересу нормалног друштва.

Митровић: Баш тако.

Након СМС порука уследило је и јавно "упозорење" у централној информативној емисији Пинка, односно најава да ће се "ружичаста" ТВ позабавити пословањем РТС-а.   

Да подсетимо, Републичка радиодифузна агенција је јуче затражила изјашњење Телевизији Пинк у вези са изјавом Ере Ојданића од 20. марта, а транскрипт и спорни видео-материјал прослеђени су надлежном тужилаштву.

Председник Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права и равноправност послова Мехо Омеровић рекао је да "посебно забрињава то што, иако је емисија ишла са одложеним преносом, нико у тој телевизији није нашао за сходно да спречи ову срамоту".

Реаговало је и Независно удружење новинара Србије које је позвало РРА и друге надлежне органе да реагују поводом изјаве Ојданића.

"НУНС захтева од РРА јасан одговор да ли комерцијални емитери подлежу било каквим обавезама у погледу програмских садржаја или је дозвољено и најгрубље кршење основних етичких и професионалних норми", наводи се у саопштењу НУНС-а. 

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи