Читај ми!

Предлог за измену Правилника о месу

Асоцијација пољопривредника Србије тражи хитну измену Правилника о категоризацији свињског меса, како би се спречио увоз неквалитетног меса и заштитило здравље људи.

Потребно је променити Правилник о категоризацији свињског меса како би се спречио увоз неквалитетног меса и урушавање домаћег узгоја, апелују из Асоцијације пољопривредника.

Садашњи правилници омогућавају да се свињско месо које је било претходно замрзнуто ставља у промет на мало ако није било замрзнуто дуже од 12 месеци.

Асоцијација пољопривредника указује да је то омогућило да се "неупотребљиво месо из ЕУ, чувано дуже од шест месеци, по нижим ценама увезе у Србију и даље користи за продају или производњу прерађевина од меса".

"Из ЕУ је увежено замрзнуто свињско месо, које је у земљама ЕУ неупотребљиво с обзиром да је у замрзнутом стању чувано шест месеци", кажу из Асоцијације пољопривредника.

Увоз свињетине из земаља ЕУ је, према информацијама из медија, прошле године порастао четири пута у односу на 2011. годину и уз нелегалан шверц је директно довео до урушавања свињарске производње и драстичног пада откупних цена свиња у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи