Читај ми!

Предузете све мере за безбедност млека

Најважније је да је млеко безбедно за употребу, а Министарство пољопривреде предузело је све мере како би спречило могућност да се отровне супстанце појаве у сточној храни, рекао ресорни министар Горан Кнежевић.

Министар пољопривреде Горан Кнежевић поновио је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, да је млеко безбедно за коришћење и да је Министарство предузело све мере како би се спречила било каква могућност да се отровне супстанце појаве у сточној храни.

"Наше контроле обилазе велике сточне фарме и произвођаче и досад нисмо наиши на узорке са повишеним афлатоксином", каже министар пољопривреде.

Кнежевић је рекао да очекује да ће резултати анализе из Холандије стићи до следећег четвртка или петка и да ће они одмах бити објављени.

Према његовим речима, Министарство пољопривреде је повукло све количине млека у чијим су узорцима пронађене вредности афлатоксина близу границе.

Говорећи о границама у којима афлатоксин може да се нађе у млеку, Кнежевић истиче да свака земља прописује стандарде према својим условима.

"У Србији, као и у ЕУ, дозвољена количина афлатоксина је 0,05 милиграма по литру. Примера ради, у САД је та граница постављена на 0,5, исто колико је и у Србији била до пре неколико година", истакао је Кнежевић.

Према његовим речима, сви су оштећени због панике око афлатоксина.

"Произвођачи, трговци, али највише грађани који су били узнемирени због навода о токсичности", каже Кнежевић.

О страховима великог броја сељака да ће доћи до масовног покоља стоке, Кнежевић каже нема потребе за тим.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи