Читај ми!

Ускоро нови гранични прелаз са Мађарском

Гранични прелаз Бачки Виногради - Ашот Халом биће отворен у наредна два месеца, договорено на састанку државних секретара МУП-а Србије Владимира Божовића и Вање Вукића са државним секретаром у кабинету премијера Мађарске Петером Сијартом.

Државни секретари МУП-а Србије Владимир Божовић и Вања Вукић договорили су са државним секретаром у кабинету премијера Мађарске Петером Сијартом да Нови гранични прелаз Бачки Виногради - Ашот Халом буде отворен у наредна два месеца, саопштио је МУП.

На састанку је, како је саопштено из МУП-а, договорено да се нови гранични прелаз отвори због интензитета протока људи и робе, а да се током наредне године прошире капацитети на старом прелазу Хоргош - Реске и на још три прелаза.

Сијарто и државни секретари Вукић и Божовић разговарали су и о могућности отварања још једног новог прелаза Бачсентђерђ - Растина.

На састанку у седишту МУП-а констатовано је да билатерални односи Србије и Мађарске иду узлазном линијом и да иначе добру сарадњу између граничних полиција две земље, треба додатно унапредити.

Државни секретари МУП-а Србије сложили су се са мађарским колегом да је у интересу обе државе да се унапреди сарадња у борби против прекограничног криминала и спрачавању илегалних миграција.

Како се додаје у саопштењу, Сијарто је подсетио и да Мађарска подржава Србију на путу ка Европској унији и да жели да јој помогне у бржем укључивању у ту заједницу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи