Читај ми!

"Мегле" контролише производњу

Сваки наш поступак у производњи и дистрибуцији млека је у складу са упутствима Министарства пољопривреде Србије и прописима, саопштила је компанија "Мегле Србија".

Компанија "Мегле Србија" саопштила је да је у сарадњи с надлежним институцијама одмах предузела све контролне мере у производњи млека.

Та компанија истиче да је запрепашћена вестима из медија да је и у њиховим производима пронађен афлатоксин М1, наводећи да озбиљно и одговорно приступа анализама ради заштите потрошача и обезбеђења квалитета својих производа.

"Сваки наш поступак у производњи и дистрибуцији млека је у складу са упутствима Министарства пољопривреде Србије и позитивним законским прописима", навела је та индустрија млека.

Министарство пољопривреде Србије објавило је списак 39 врста млека шест произвођача у Србији за које се сумња да садрже афлатоксин М1 у недозвољеним количинама, на којем се налази 10 производа млекаре "Мегле".

Како се наводи у саопштењу, сасвим је јасно да је узрок проблема са исправношћу млека у региону неодговарајућа сточна храна којом су храњене краве локалних произвођача млека.

"Заједно с нашим кооперантима одлучили смо да предузмемо све потребне мере за побољшање исхране на фармама, док се у млекари константно врши строга контрола приспелог сировог млека на присуство афлатоксина М1", кажу у компанији "Мегле Србија", која је у децембру 2010. купила Крагујевачку млекару.

Компанија "Мегле Србија" је напоменула да јавност и релевантним стварима обавештавати преко своје интернет странице. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи