Читај ми!

Муке превареног бравара

Јован Николић, коме је украден идентитет, добио потврду да је жртва преваранта. Сада не може да буде ухапшен и не мора да плаћа дугове које није направио. И даље је власник и директор два предузећа у која никада није крочио. Једно од решења је да поднесе тужбе којима би тражио да више не буде власник и директор фирми, али да све трошкове сноси сам.

Незапослени бравар Јован Николић, који је жртва крађе идентитета, добио је од Првог основног тужилаштва у Београду потврду која доказује да је жртва преваранта. Сада не може да буде ухапшен и не мора да плаћа дугове које није направио.

Међутим, његове муке нису завршене. И даље је власник и директор два предузећа - "Трансшпед логистик" и "Новолајн", које није ни основао ни купио, нити икад крочио у њих. Агенција за привредне регистре нема правну могућност да га избрише из регистра, док суд не донесе решење о томе.

Осам пута за четири месеца Николић је из Смедерева дошао у Београд. Сваки пут узалуд. Слали су га од једне до друге институције, увек са тврдњом да је решење на неком другом месту.

Прво је био у локалној полицијској станици, из које су га послали у Београд, у Агенцију за привредне регистре, каже Николић. Тамо је покупио сву документацију.

"Отишао сам и у тужилаштво да бих добио неку потврду да могу да се крећем, јер ће да ме хапсе. Одатле смо отишли у Привредни суд у Београду, кад ни ту ништа нисмо урадили", прича Николић.

РТС-у је у Привредном суду објашњено да је један од начина да Николић више не буде власник два предузећа, која је неко други уписао на његово име, да поднесе две тужбе којима би тражио да више не буде власник и директор тих фирми.

У оба случаја, све трошкове сноси сам, без могућности да их рефундира.

"Ја немам одакле, немам пара, сиромах сам. Живим од бироа рада од 14.000. Треба да се нађе адвокат кога немам пара да платим, сада треба да тужим сам себе, опет. Ја не знам како то треба, значи тужим сам себе да бих истерао правду", прича Николић.

Процес против себе Николић можда може да оконча, и то, у најбољем случају, за три месеца. Ако суд донесе решење о крађи идентитета, тек тада може да буде избрисан из Агенције за привредне регистре.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи