Читај ми!

Запослени лекари у Обреновцу

Девет лекара који су ангажовани преко пројекта који финансира општина Обреновац званично је почело да ради у Дому здравља у тој општини. Радује чињеница да више нема незапослених лекара у Обреновцу, истакла министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић посетила је Дом здравља Обреновац где је званично почело да ради девет лекара који су ангажовани преко пројекта који финансира општина Обреновац.

"Радује чињеница да више нема незапослених лекара у Обреновцу и да су општински функционери схватили важност подршке унапређењу здравља и бољој организацији здравстене заштите", рекла је Ђукић Дејановић.

Она је нагласила да девет лекара који су се до сада налазили на евиденцији Националне службе за запошљавање нису питали за плате, јер су желели да своје вештине и усвојено знање на факултету искористе за добробит својих суграђана.

Министарка је позвала и све друге општине да им ово буде модел како може да се унапреди здравствени систем.

"Измене и допуне закона о здравственој заштити и здравственом осигурању подразумевају да локалне самоуправе могу да учествују у финансирању здравствених радника преко стандарда", рекла је Ђукић Дејановић.

Министарка је подсетила да је ово једина општина у Србији која је у једном моменту запослила све лекаре који су били на евиденцији Националне службе за запошљавање и навел да је у другим општинама запошљавано по један лекар или пар сестара али нигде сви са евиденције НСЗ.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће, после запошљавања лекара, ова локална самоуправа дати све од себе да направи програм и за стоматологе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи