Читај ми!

Предлози за чланове Агенције

Скупштини Србије достављени су предлози за чланове Агенције за борбу против корупције. Адвокатска комора Србије предложила је адвоката Зорана Вујичића, НУНС Драгана Јањића, УНС Љиљану Смајловић, заштитник грађана Бранка Лубарду, а Савет ДРИ Евицу Петровић.

Адвокатска комора Србије предложила је адвоката Зорана Вујичића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције из реда адвоката.

У предлогу који је данас стигао у Скупштину Србије пише да је Вујчић рођен у Неготину 1958. године, да је дипломирао на Правном факултету у Београду 1983. године и да је, поред осталог, био председник Адвокатске коморе Зајечара у два мандата.

Скупштини Србије раније су достављени предлози Независног удружења новинара Србије, које је за ту функцију предложило свог потпредседника Драгана Јањића, Удружења новинара Србије које је кандидовало своју председницу Љиљану Смајловић, заштитник градјана и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података је предложио Бранка Лубарду, а Савет Државне ревизорске институције (ДРИ) Евицу Петровић.

Већини чланова Одбора Агенције за борбу против корупције четвородогодишњи мандат истиче 18. марта.

Одбор Агенције за борбу против корупције има девет чланова које бира парламент, а овлашћени предлагачи су скупштински Административни одбор, председник Републике, Влада Србије, Врховни касациони суд, ДРИ, заштитник грађана и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Социјално-економски савет, Адвокатска комора Србије и новинарска удружења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи