Читај ми!

Електронски увид у предмете о реституцији

Агенција за реституцију у сарадњи са "Поштом Србије" омогућила је подносиоцима захтева да преко интернета могу да имају увид у свој предмет. У електронској бази скениран је сваки документ који се налази у предмету.

Откако је почело подношење докумената за повратак одузете имовине, у поштама у Србији је примљено око 12 хиљада захтева. Од тога највише у Новом Саду. Агенција за реституцију у сарадњи са "Поштом Србије" омогућила је подносиоцима захтева да преко интернета могу да имају увид у свој предмет.

На званичном сајту Агенције за реституцију једноставним руковањем од данас можете да остварите увид у свој досије. У електронској бази скениран је сваки документ који се налази у предмету. Можете разгледати списе и у сваком тренутку информисати се о току поступка пред агенцијом.

Зоран Мишић из "Поште" каже да је пошта је развила целокупан софтвер у том послу од подношења захтева на шалетрима поште, као и софтвер за писарницу и веб апликацију.

"Наша дирекција за информационе технологије је радила једнако ефикасно као било која друга софтверска кућа", каже Мишић.

Директор Агенције за реституцију Страхиња Секулић каже да софтвер олмогућава грађанима Србије да изврше директан увид у свој предмет, у сва документа која су поднели и која ће бити креирана у оквиру агенције.

"На овај начин посебно је значајан и положај наших грађана у дијаспори јер ће они преко веба  моћи да изврше директан увид у предмет без икаквих накнадних трошкова", каже Секулић.

У агенцији напомињу да тај начин рада дприноси транспарентости поступка враћања одузете имовине и обештећења, што је један од основних услова за његово ефикасно спровеђење.

"Ово је значајни пут ка модернизацији управе у Србији у смислу стварања правог сервиса грађана, значи без бирократских препрека без неких посредника мочи да виде ста се десава у оним предметима за које су заинтересовани", каже Секулић.

О начину коришћења електронске базе предмета грађани се могу информисати и путем телефона и инфо-центра Агенције за реституцију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи