Читај ми!

Смајловићева одговорила Ђиласу

Ђиласова финансијски екстравагантна тужба против "Курира" је пропагандни, мелодраматски маневар којим шаље политичку поруку члановима Владе и јавности, оцењује председница УНС-а Љиљана Смајловић.

Председница Удружења новинара Србије Љиљана Смајловић је, у одговору на писмо градоначелника Београда Драгана Ђиласа, оценила да је његова "финансијски екстравагантна" тужба против Курира, пре свега, пропагандни, мелодраматски маневар којим шаље политичку поруку члановима Владе и јавности.

"То није у демократском духу, будући да тужите Курир што је пренео тврдње које је о Вама у Скупштини Србије изнео опозициони посланик", указала је Смајловићева.

"У писму УНС-у", подсећа Смајловићева у одговору Ђиласу, "тврдите да сте се одлучили да тражите астрономску суму и сами признајете да је захтев да Вам Курир плати 120 милијарди динара одштете 'астрономски' и 'невероватан', само зато да би јавност и чланови Владе 'приметили' Ваш протест против Курира. Тобож, да нисте затражили невероватну одштету, нико не би ни сазнао да грађанин Ђилас тужи Курир".

Оцењује да је, због тога, Ђиласова тужба пропагандни маневар, са политиком поруком. "Отуда не разумем зашто Вас чуди негативан став УНС-а, тим пре што се, у међувремену, неповољно по Вас огласила и међународна медијска организација СЕЕМО", наводи Смајловићева.

Смајловићева сматра да Ђилас не би смео да сметне са ума да је јавна личност, изузетно моћна и утицајна фигура на политичкој сцени, градонаелник Београда и лидер највеће опозиционе странке, па мора бити спреман да поднесе и већи терет јавне критике од обичних грађана.

"Грађанину Ђиласу ваљда неће сметати што му није отписало цело Удружење новинара Србије, већ само његова председница", закључује Смајловићева.

Ђилас је, у писму које је у среду упутио УНС-у, навео да "градоначелник Београда није тужио Курир, нити је то учинио председник ДС-а", већ Драган Ђилас, "грађанин ове земље који пред законом има иста права и исте обавезе као и било који други грађанин Србије без обзира којим се послом бави или коју политичку функцију обавља".

"Када бих пристао да од моралног кредибилитета новинара зависи хоћу ли ја бити пред милионима људи у земљи поређен са Адолфом Хитлером или Антом Павелићем, то би значило да се ја одричем свог права да своју породицу и себе браним од лажи истином, а ја тог права не желим да се одрекнем", наводи између осталог Ђилас

Када је реч о висини одштете коју захтева од Курира, Ђилас каже да је иста као износ за који Курир њега оптужује да поседује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи