Читај ми!

Послодавци најчешћи дискриминатори

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић каже да се послодавци најчешће појављују као дискриминатори. Међу грађанима Србије најугроженије групе су Роми, сиромашни, особе са инвалидитетом и сексулане мањине, истиче Петрушићева.

Послодавци се најчешће појављују као дискриминатори, а међу грађанима Србије најугроженије групе су Роми, сиромашни, особе са инвалидитетом, сексулане мањине, рекла је у Ужицу повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић.

Савет за равноправност полова Града Ужица организовао је предавање на тему улоге повереника за заштиту равноправности у сузбијању дискриминације и остваривања равноправности, а Петрушићева је представила досадашња искуства у овој области и изнела препоруке за даље деловање локалних самоуправа, установа и НВО у сузбијању дискриминације.

Према истраживањима која су спроведена међу грађанима Србије најугроженије групе су Роми и Ромкиње, које су према истраживању, вишеструко дискриминисане. У ту категорију спадају и сиромашне и особе са инвалидитетом, сексуалне мањине и заражени ХИВ-ом. Њих грађани виде као оне који су најугроженијиса аспекта равноправности, каже Петрушићева.

Она је истакла и да се послодавци најчешће појављују као дискриминатори.

У протекле две године покренули смо девет судских поступака од којих су три парнице успешно окончане, а остале су у току. Сами смо покренули још 950 случајева по притужбама грађана, додала је Петрушићева.

За повереника за заштиту равноправности у Ужицу постављена је Снежана Јањић, председница Савета за равноправност полова Града Ужица .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи