Читај ми!

Ђилас тужи Курир за милијарду евра

Лидер демократа и градоначелник Београда Драган Ђилас тужио лист Курир за 120 милијарди динара. Редакција Кирира то назива "највећим одштетним захтевом против медија у историји света".

Градоначелник Београда и председник Демократске странке Драган Ђилас поднео је тужбу против Курира у којој је, као вредност спора, наведена сума од 120 милијарди динара, што редакција тог београдског назива "највећим одштетним захтевом против медија у историји света".

У тужби је наведено да Ђилас тужи Курир за претрпљене душевне болове, због повреде части и угледа, објављивањем неистинитих, нетачних и непотпуних информација.

Он зато, на име накнадне нематеријалне штете, од Курира и одговорног уредника тог листа Саше Миловановића тражи да солидарно исплате износ од 120 милијарди динара.

Редакција Курира у саопштењу указује да је јасна Ђиласова намера да, преко тужбе, "покуша да угаси" овај дневни лист и "застраши новинаре и уреднике", после "безуспешних покушаја" да га "стави под своју контролу".

Према саопштењу, Ђилас у тужби захтева да суд изрекне и хитну привремену меру - "да се Куриру забрани да објављује негативне текстове о њему, под претњом плаћања новчане казне од 500.000 динара".

Овим захтевом, сматра Курир, "Ђилас на мала врата уводи цензуру у српске медије и покушава да дисциплинује оне које није успео да стави под контролу преко своје медијске куће Дајрект медија".

Курир је о Ђиласовој тужби обавестио сва домаћа и међународна новинарска удружења, страна представнитва и медије у Србији, региону и свету.

Како се наводи у саопштењу, Курир очекује заштиту од "притиска једног од најбогатијих и најмоћнијих људи у Србији, застрашивања и покшуаја гашења".

Редакција Курира у саопштењу поручује Ђиласу да ће "наставити да пише о његовим аферама".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи