Читај ми!

Споразум МУП-а и Полицијског синдиката

Неопходно наставити социјални дијалог и партнерство са синдикатима, рекао министар полиције Ивица Дачић приликом потписивања Споразума МУП-а и Полицијског синдиката Србије. Безбедност грађана и статус припадника МУП-а се побољшавају, истиче председник тог синдиката.

Споразум МУП-а и Полицијског синдиката Србије потписали су министар унутрашњих послова Ивица Дачић и председник тог синдиката Вељко Мијаиловић.

Дачић је том приликом истакао да је неопходно наставити социјални дијалог и парнерство са синдикатима и подсетио да је то први пут од када је он министар да је делатност синдиката легализована, као и да је потписан колективни уговор.

"Трудимо се да нађемо заједнички интерес који би се односио на стално унапређење материјалног положаја и равноправни статус припадника МУП-а", каже Дачић.

Дачић наводи да циљ споразума са синдикатима није да се избегну штрајкови, већ да се међусобно сарађује и заједнички решавају проблеми.

Министар полиције каже да је приоритет на сарадњи са два репрезентативна синдиката, због чега је и потписан споразум са Полицијским синдикатом Србије, али напомиње да се сарађивало и са синдикатама који нису били репрезентативни.

Дачић наглашава да је интерес да у наредном периоду средства која су планирана за помоћ припадницима МУП-а постану део редовних примања.

Министар полиције наводи да се са Синдикатом разговарало и о решавању стамбених питања, рационалног коришћења службених возила као и о премештајима, начинима функционисања служби.

Униформе и опрема морају набављати редовно, али и све друго што је потребно за функцонисање полиције, каже Дачић, истичући да је неопходно пооштрити санкције за починиоце кривичних дела према припадницима МУП-а.

Председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић захвалио је премијеру на конструктивној сарадњи и приступу, и подвукао да данашњи споразум представља континуитет сарадње ПСС и кабинета министра.

"Некада је било незамисливо да се седи поред министра. Безбедност грађана Србије и статус припадника МУП-а се побољшавају", истиче Мијаиловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи