Читај ми!

Медицинари без здравствених књижица

Лекарима Горњомилановачког Дома здравља, који плате добијају од Фонда здравственог осигурања нису оверене здравстве књижице. За њих 17, Фонд у последња три месеца није уплаћивао ни плате, ни доприносе.

Запослени у Дому здравља у Горњем Милановцу не могу да овере здравствене књижице јер три месеца нису уплаћивани доприноси, рекли су лекари у тој установи.

Како је за агенцију Бета изјавио Добросав Лазаревић, стоматолог, у питању је 17 радника за које Фонд здравственог осигурања не обезбеђује средства и они нису примили ни плате за тај период.

"Сви долазимо на посао, некима се исплаћују плате, а некима не, а сада здравствене књижице не могу да се овере ни члановима наших породица. Да не поверује човек - да другоме помажеш, а не можеш најближем", навео је Лазаревић.

Према његовим речима, највише лекара са неовереним књижицама има у стоматолошкој служби, али и у хитној служби и на општој медицини.

"Али, зато су књижице оверене возачима и исплаћене плате које су веће него лекарима почетницима", рекао је Лазаревић.

Владе Јанковић, орални хирург, рекао је да је несхватљиво да се свакодневно уплаћује на благајни партиципација и наплата за све услуге, а да нема пара за доприносе и плате, иако је у прошлој години имао 450 интервенција.

Директорка Дома здравља Драгица Топаловић рекла је да нема пара за плате и доприносе и да би стоматолози морали месечно да зарађују 2.300.000 динара како би све могло да се исплати.

"Они пацијенте упућују у приватне ординације, а Лазаревић је за читав месец имао само четири интервенције, па ко ће да им заради плате, ако тако раде", навела је директорка.

Драгица Топаловић је рекла да ће, када буде пара на жиро рачуну, бити уплаћени доприноси и плате, а да до тада "нема од чега".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи