Читај ми!

Руиниране клинике чекају боља времена

Реконструкција Дечје очне клинике почеће следеће недеље, и то после објављивања фотографија руиниране зграде на друштвеној мрежи. Међутим, из Клиничког центра Србије упозоравају да многе зграде деценијама чекају обнову.

После објављивања фотографија на друштвеној мрежи Фејсбук, на којима се види како изгледа Дечје одељење Клинике за очне болести, реаговали су надлежни. Следеће недеље почиње реконструкција. Из Клиничког центра Србије упозоравају да многе зграде деценијама чекају обнову.

Просечан животни век у Србији је 74 године, а готово толико су старе и зграде у склопу Клиничког центра Србије. Слика је свуда идентична, уништене фасаде, отпали малтер, прозори не дихтују, пропали подови и тоалети. Бољи услови у тим клиникама сада зависе од добре воље донатора.

Директор Клинике за очне болести КЦС Иван Стефановић каже да материјална ситуација у земљи није била таква да може да се среди цео Клинички центар Србије.

"Ми смо пуно пута кречили тако што смо добијали донације, молили пријатеље да нам помогну и пуно акција смо направили. Ситуација у земљи материјално није била таква да може цео КЦС да се среди, ми никог не окривљујемо за то", навео је Стефановић.

Стефановић објашњава да, кад год су тражили помоћ, одговор је био: "У праву сте. То ће, свакако, доћи на ред".

Одељење Дечје очне клинике дошло је на ред.

Директор Клиничког центра Србије Миљко Ристић каже да је важно да пројект постоји и да ће већ идуће недеље моћи да почну радови.

Остале руиниране зграде чекају боља времена, јер новца нема.

"За куповину најнеопходније опреме одређена је сума од милион евра. Шта можете да покријете тиме, има 41 радна јединица. Ако на сваку додате 20 хиљада евра, тиме не можете ни да окречите. Јасно вам је да су могућности веома ограничене", навео је Ристић

Из ресорног министарства поручују да здравствене установе морају да доставе предлоге о томе шта им је неопходно. Они ће, кажу, бити размотрени у наредном периоду и обухваћени буџетом за ову годину.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи