Читај ми!

ТВ "Б92" приjaвом против чланова "Наши"

Против чланова организације "Наши", Телевизија "Б92" поднела кривичну пријаву због позива на линч неистомишљеника и других кривичних дела.

Телевизија Б92 саопштава да је поднела кривичну пријаву против чланова организације "Наши" због позива на линч неистомишљеника и других кривичних дела.

Та телевизија од Тужилаштва захтева да покрене поступак против те организације због кршења закона и Устава, објављивањем спискова особа и организација, оптужујући их за сарадњу са страним обавештајним службама и позивање на обрачун.

Припаднике удружења "Наши" РТВ Б92 терети за повреду равноправности, насилничко понашање, ускраћивање права на слободу изражавања и удруживања, расну и другу дискриминацију, објављено је на сајту те телевизије.

Слободан Кремењак из адвокатског тима РТВ Б92 каже да та кућа сматра да је то веома опасно за остваривање слободе изражавања, слободе медија и равноправности грађана.

"Ово представља својеврстан позив на дискриминацију, а можда чак и дискриминацију и то на основу различитих политичких убеђења", наглашава Кремењак из адвокатског тима Б92.

У Аранђеловцу, Новом Саду и другим градовима Србије, осванули су плакати са списковима "антисрпских медија и невладиних организција финансираних од запаних обавештајних служби".

На списку се налазе листови Блиц, Данас, Време, Република, Б92, Пешчаник, НУНС, Фонд за хуманитарно право, Жене у црном, Центар за културну деконтаминацију, ЈУКОМ, Хелсиншки одбор за људска права, Иницијатива младих за људска права.

Санџачки одбор за заштиту људских права, Фондација Егзит, Аутономни женски центар, Реконструкција женски фонд, Београдски центар за људска права, Амнести интернешнал, Грађанска иницијатива, Квирија Центар, Геј стрејт Алијанса и Докукино, такође се налазе на списку организације "Наши".

Из Републичког јавног тужилаштва јуче је саопштено да је Тужилаштво раније покренуло предмет у вези са деловањем организације СНП "Наши" и да не искључује могућност да због нових околности оно поново покрене иницијативу за забрану тог покрета.

Тужилаштво је издало налог Министарству унутрашњих послова да се изврши прикупљање потребних информација у вези са тим предметом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи