Читај ми!

"Реч на реч" у Нишу

Вечерас од 20 сати на Другом програму РТС-а биће емитована прва регионална ТВ дебата "Реч на реч". Емисија је снимљена у Нишу, а питања су постављали искључиво грађани.

Прва регионална ТВ дебата "Реч на реч", коју Радио-телевизија Србије реализује заједно са ЦЕСИД-ом, емитује се вечерас од 20 сати на Другом програму РТС-а.

Емисија је снимљена у Нишу, а питања су постављали искључиво грађани.

Двадестак грађана, који су на основу анкете изабрани као партијски неопредељени, имали су могућност да директно поставе питања народним посланицима из Ниша и Лесковца и представницима странака.

У првој од три регионалне дебате "Реч на реч", учествовали су представници шест највећих политичких странака.

За одговор на питање имали су по 30 секунди, а после тога отварана је петоминутна дебата.

Народни посланик Демократске странке Србије Милан Лапчевић каже да веома важно што су грађани постављали животна питања. "Нису била исполитизована и радило се о оним основним проблемима грађана", оцењује Лапчевић.

"Мислим да је ово једна сјајна ствар и да РТС показује да је прави јавни сервис грађана Србије", рекао је народни посланик Демократске странке Душан Милисављевић.

Јавни сервис Србије и ЦЕСИД кроз серију дебата желе да грађане доведу у директну везу са изабраним политичарима.

Уредник емисије Зоран Станојевић истиче да се том дебатом излази ван Београда. "Радимо дебате по целој Србији. Отварамо простор да тај неки политички елитизам, мало разбијемо и проширимо", објашњава Станојевић.

РТС ће организовати још две регионалне дебате и то у Трстенику и Сремској Каменици.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи