Читај ми!

Захтев за рехабилитацију Николе Калабића

Весна Драгојевић, унука четничког команданта Николе Калабића, поднела захтев за његову рехабилтацију.

Вишем суду у Ваљеву поднет је захтев за рехабилитацију четничког команданта Николе Калабића, потврђено је агенцији Бета у том суду.

У Вишем суду је речено да је поступајући судија по том предмету "на више адреса послао захтев за достављање документације, за шта је потребно време".

Подносилац захтева, Калабићева унука Весна Драгојевић, мораћe да докаже да је Калабићев потомак и уколико не достави документацију о времену и смрти комаданта Горске гарде то ће учинити суд по службеној дужности.

Калабић (1906-1946) је уочи Другог светског рата у Ваљеву радио као геометар и био начелник Катастарске управе. У Катастру се и данас налазе бројни документи "исписани његовим краснописом".

Рођен је у Подновљу, код Дервенте на северу Босне. У браку са колегиницом по струци Борком, из мионичког села Рајковић, 3. августа 1930. добио је близанце Мирјану и Милана. Весна Драгојевић је Мирјанина ћерка.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи