Читај ми!

Сахрањени младићи из Својнова

Више од две хиљаде људи дошло на сахрану четворице младића, чија су тела пронађена у викендици у Својнову код Параћина. У центру села одржано заједничко опело за сву четворицу, након чега је уследила поворка до сеоског гробља, где су сахрањени.

На сеоском гробљу у Својнову код Параћина сахрањена су четворица младића из овог села, чија су тела у четвртак пронађена у једној викендици у атару села Својнова.

Више од две хиљаде људи - родбина, мештани Својнова и Параћина, ученици и наставници из Беогарада и Параћина, студенти из Ниша, дошло је да испрати младиће који су се отровали угњен-моноксидом.

У центру села, на раскрсници која спаја куће у којима су живела четворица другова, одржано је заједничко опело за сву четворицу, а служило га је 17 свештеника из Параћина, Ниша и Крушевца. Уследила је поворка до сеоског гробља, где су сахрањени, свако у својој породичној гробници.

Сахрани је присуствовао и председник општине Параћин Саша Пауновић са најближим сарадницима, а од младића се опростио председник месне заједнице Мирослав Дачић.

Милош Атанацковић (18), Марко Живковић (20), Јован Илић (18) и Ђорђе Марјановић (17), према званичним налазима обдукције и токсиколошких анализа крви, умрли су од тровања угљен-моноксидом, саопштили су председник Вишег суда у Јагодини Драган Јанићијевић и истражни судија овог суда, који је и виши јавни тужиоца Зоран Петровић.

Вештачењем полиције биће утврђено да ли је отровни гас дошао из пећи на дрва или агрегата за струју који су користили у викендици.

Младићи су, вече пре него што су пронађени мртви, отишли да се друже и праве роштиљ у викендици која припада породици Атанацковић.

Тела четворице другова пронађена су у четвртак ујутро.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи