Читај ми!

Пријавa Двери против организатора изложбе

Против организатора изложбе "Ecce Homo" шведске ауторке Елизабет Олсон Валин, организоване у оквиру Недеље поноса, покрет Двери поднео кривичне пријаве. Изложба "антихришћанска и скаредна", оцењују Двери и поздрављају забрану Параде.

Покрет Двери поднео је кривичне пријаве против организатора изложбе "Ecce Homo" шведске ауторке Елизабет Олсон Валин организоване у оквиру Недеље поноса, за коју је оценио да је "антихришћанска и скаредна".

На конференцији за новинаре у Београду, представник Двери Бошко Обрадовић рекао је да су због распиривања верске и националне мржње Вишем јавном тужилаштву у Београду поднете кривичне пријаве против организатора изложбе Бобана Стојановића, Горана Милетића, као и против директорке Центра за културну деконтаминацију Борке Павићевић.

Обрадовић је оценио да је скандалозно да је држава стала иза синоћне изложбе у Центру за културну деконтаминацију која је, како је оценио, вређала верска осећања већинског народа у Србији и на силу је наметнула чиме се оглушила о захтеве патријарха Иринеја и Мешихата србијанског Исламске заједнице Србије.

Представник Двери је поздравио одлуку државе о забрани Параде поноса која је била заказана за суботу, 6. октобар и оценио да је тај скуп морао бити забрањен јер вређа јавни морал и крши Устав Србије и да би га требало трајно забранити.

"Параду поноса би требало забранити за сва времена, било где и било када у Србији", подвукао је Обрадовић и додао да би требало забранити било какав облик хомосексуалне пропаганде у медијима, образовању и култури.

Бошко Обрадовић је казао да ће Двери поштовати одлуку Министарства унутрашњих послова Србије о забрани скупа који је тај покрет најавио за суботу, 6. октобар, истог дана када је требало да буде одржана Парада поноса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару