Читај ми!

Плата Нате Месаровић 329.000 динара

Високи савет судства демантовао наводе појединих медија да Ната Месаровић добија и накнаду коју примају чланови Савета из реда професора Правног факултета и адвоката. Месаровићева месечно прима 329.000 динара, наводи се у саопштењу.

Председница Високог савета судства и Врховног касационог суда Ната Месаровић месечно зарађује 329.000 динара и никада није примала надокнаду коју добијају чланови ВСС из реда професора Правног факултета и адвоката, саопштио је Високи савет судства, преноси агенција Бета.

Поводом писања дневног листа Информер да Ната Месаровић месечно зарађује 504.815 динара, односно да прима и накнаду од скоро 190.000 динара као члан ВСС из реда професора и адвоката, у саопштењу се истиче да те информације нису тачне.

У саопштењу, уз које су приложене потврде служби рачуноводства Врховног касационог суда и ВСС издате на захтев Нате Месаровић, наводи да су плате свих судија и председника судова, па и председника Врховног касационог суда одређене законом.

"Увидом у извештај службе рачуноводства Врховног касационог суда, председник ВКС-а имала је у децембру 2010. године плату у износу од 270.381,06 динара, у децембру 2011. године 272.774,90 динара и у јулу 2012. године 283.472,42 динара", пише у саопштењу.

У потврди рачуновдства Врховног касационог суда, као поређење наведено је да је у априлу 2009. године в.д. председника Врховног суда Србије Ната Месаровић имала плату од 276.981,18 динара, док је претходни председник Врховног суда Србије у фебруару 2009. имао плату у износу од 279.762,84 динара.

Председник Врховног касационог суда Ната Месаровић је до 1. јануара 2008. године била упућени судија у Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду и од тада не прима двоструку плату.

Накнада коју Ната Месаровић остварује као председник Високог савета судства утврђена је одлуком Административног одбора Скупштине Србије од 16. јула 2009. године у износу 45.531 динара.

"У листу 'Информер' објављено је да Ната Месаровић прима и накнаду коју примају чланови Савета из реда професора Правног факултета и адвоката, што није истина. Председник Савета није одредио висину накнаде чланова Савета, није ни професор, ни адвокат нити ће бити адвокат", пише у саопштењу.

Како се наводи, све остале информације које се објављују у дневној штампи о висини примања и коментари на ту тему су нетачне, а мотив објављивања таквих података "познат је председнику Врховног касационог суда".

У саопштењу се истиче да је Ната Месаровић принуђена да се обрати свим медијима и да ће након тога обратити домаћим и међународним организацијама за заштиту људских права.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи