Читај ми!

Вучић: Држава да се повуче из медија

Нова Влада ће гарантовати слободу медија у сваком погледу, рекао први потпредседник Владе Александар Вучић и нагласио да држава треба у најскоријем року да се повуче из медија.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће нова Влада гарантовати слободу медија у сваком погледу и да у најскоријем року држава треба да се повуче из медија.

У саопштењу након састанка са представницом ОЕБС-а за слободу медија Дуњом Мијатовић наводи се да је Вучић закључио да Србија жели да буде модерна земља и да ће све учинити да у области медија достигне међународне стандарде, што ће бити један од корака ка приближавању ЕУ.

Вучић је захвалио представницима ОЕБС-а на понуђеној помоћи и предлозима око реформе јавног сервиса. 

Дуња Мијатовић, која борави у првој званичној посети Србији од формирања нове владе, нагласила је да њена посета долази у право време и да конференција о слободи медија у региону Југоисточне Европе, коју ОЕБС организује крајем недеље, има за циљ приближавање људи и развијање дијалога.

"Сви састанци које сам имала са представницима Владе били су успешни и свуда смо наишли на отворена врата", нагласила је Мијатовићева и истакла да је, када је реч о медијима, највећи проблем огромно присуство државног удела у медијима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи