Читај ми!

Тужилаштво испитује инцидент у аутобусу

Прво основно тужилаштво испитаће случај јучерашњег инцидента у градском аутобусу када је комунални полицајац претукао путника. Комунална полиција наводи да је путник јутрос на истој линији ометао контролоре у обављању посла.

После инцидента у коме је комунални полицајац више пута ударио путника, крећу узајамне кривичне пријаве. Насиље на снимку испитаће Прво основно тужилаштво у Београду, а комунална полиција још јуче је поднела пријаву против путника са снимка Дражена Цимбаљевића, због ометања службеног лица у обављању дужности.

У саопштењу комуналне полиције наводи се и да је Цимбаљевић јутрос на истој линији ометао контролоре у обављању посла, вређајући их наочиглед других путника, као и припаднике комуналне полиције.

Више од 270.000 пута на Јутјубу и друштвеним мрежама прегледан је снимак на коме комунални полицијац више пута снажно удара Дражена Цимбаљевића који није хтео да напусти возило градског превоза, иако није имао карту. Каже да и он размишља о тужби јер сматра да је насиље над њим било безразложно.

"Апсолутно никакву намеру нисам имао према њима, да их нападнем, или било шта. Једноставно сам желео само да даље да наставим путовање. Изненадио ме је први ударац, а после тога сам видео да он жели да настави даље да ме удара, каже Дражен Цимбаљевић.

Аутор снимка каже да му је жао што је лавина негативних коментара на интернету усмерена против комуналне полиције коју поштује. Наглашава да је проблематичан појединац.

"Кад је почео да га туче тад сам био више него шокиран. Једноставно, било ми је невероватно да се један млади човек понаша на тај начин. Просто ми је било невероватно да млад човек може на тај начин да се понаша као да је неки терориста, а да је он припадник неких специјалних јединица", каже аутор снимка Ненад Ситарица.

У комуналној полицији кажу да није све онако како изгледа на снимку. Тврде да је Дражен Цимбаљевић пре доласка комуналне полиције једног од контролора одгурнуо да би ушао на врата која нису предвиђена за то, а другог ударио у пределу препона, док је комуналним полицајцима претио и вређао их. Дражен Цимбаљевић демантује такве оптужбе.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи