Читај ми!

Тужиоци враћени на посао

Једногласном одлуком Државно веће тужилаца одлучило да, у складу са одлуком Уставног суда Србије, на посао врати 122 јавних тужилаца и заменика, саопштио министар правде Никола Селаковић. Враћени тужиоци и заменици почеће да раде 24. септембра.

Државно веће тужилаца једногласно је одлучило да се, у складу са одлуком Уставног суда Србије, на посао врати 122 јавних тужилаца и заменика, који ће почети да раде од 24. септембра, саопштило је Министарство правде и државне управе.

Тужиоци и заменици биће враћени у тужилачку организацију од 22. септембра, одлучено је на седници Већа, после које је министар правде Никола Селаковић истакао да је тиме, после 33 месеца, "стављена тачка на агонију 122 јавних тужилаца и заменика".

"Више никада у нашој држави нећемо смети да дозволимо системску корупцију, која се огледала у спрези политике и појединих делова правосуђа", истакао је Селаковић.

Министар је нагласио да тужиоци морају бити апсолутно слободни у свом раду и одлучивању и да онај ко не ради по закону и не поштује право мора да буде разрешен.

"Инсистирам да Државно веће тужилаца за сваког носиоца тужилачке функције, за кога се утврди да је укључен у корупцију, поднесе кривичну пријаву и одмах га разреши", рекао је Селаковић.

Министар је истакао да очекује да и Високи савет судства донесе сличну одлуку по питању судија "и да на тај начин буде у пуној мери испоштована одлука Уставног суда".

"Најзад, у Србији реч 'одговорност' мора да добије своје право значење, јер нико не сме да буде заштићен, а правда мора да буде доступна свима", закључио је Селаковић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи