Читај ми!

Све је спремно за аеромитинг

Уочи Међународног аеромитинга "Батајница 2012" командант Ваздухопловства Војске Србије генерал-мајор Ранко Живак каже да ће на прослави 100 година српског војног ваздухопловства учествовати 16 земаља и преко 130 авиона. Безбедност учесника и грађана је на првом месту, рекао Живак за РТС.

Све је спремно за међународни аеромитинг "Батајница 2012". Централни догађај у оквиру обележавања 100 година српског војног ваздухопловства биће одржан у недељу, 2. септембра.

Командант Ваздухопловства и противваздухопловне одбрана Војске Србије генерал-мајор Ранко Живак је истакао да је 2012. година дефинитивно година војног ваздухопловства, јер се у њој обележава 100 година постојања и развоја авијације.

Према његовим речима, аеромитинг је централна свечаност, најобимнија и по броју учесника и по организацији.

"Ово је прилика да јубилеј прославимо са грађанима Србије и са пријатељима из иностранства, као и са нашим ваздухопловним организацијама из Србије. То је прилика да продубимо сарадњу са ваздухопловним организацијама из других земаља", рекао је Живак гостујући у Дневнику РТС-а.

Како је навео, аеромитинг је прилика и да се покаже да смо добри организатори и добри домаћини. Говорећи о безбедности Живак је рекао да је она, приликом организације митинга, била на првом месту.

"Аеромитинг је организован по најачим светским стандаррдима, када је у питању безбедност. Важна је везбедност свих посетилаца као и свих ваздухоплова", навео је Живак.

Сви инострани ваздухоплови су осигурани, а сви домаћи ваздухоплови су под контролом Директората за цивилно ваздухопловство, навео је Живак и додао да су, такође, и сви посетиоци аеромитинга осигурани кроз куповине карте.

На питање да ли је аеромитинг прилика и за набавку нових авиона, Живак је објаснио да је набавка нових летилица сложен и дуг процес, али да је ово прилика да се пред најширем аудиторијумом прикажу неки од потенцијалних кандидата за куповину.

Генарал-мајор је рекао да ће на аеромитингу учествовати 16 земаља, а да се овогодишњи аеромитинг од претходног издваја по броју учесника, који ће дефинитивно бити преко 130.

"Учествују ваздухоплови и са истока и са запада, који су у самом врху ваздухопловне индустрије. Посебно бих истакао учешће 'еурофајтера' који 2009. године на аеромитингу није летео, али је био на изложби", напоменуо је Живак.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи