Читај ми!

Месаровић: Не размишљам о оставци

Високи савет судства није одговоран за грешке у реформи судства, јер је поступао по законима које је предложила Влада, а усвојио парламент, рекла председница Високог савета судства Ната Месаровић. Не размишљам о оставци, истиче Месаровићева.

Председница Врховног касационог суда и Високог савета судства Ната Месаровић изјавила је да то тело није одговорно за грешке у реформи правосуђа као и да су они само поступали по законима које је предложила Влада Србије, а усвојио републички парламент.

"Ова реформа правосуђа сигурно се неће завршити тако што ће се утврђивати појединачна одговорност ни првог састава Високог савета судства као ни сталног састава и председника тог тела, јер смо ми само спроводили и извршавали законе које предложила Влада Србије и усвојила Скупштина Србије", рекла је Месаровићева гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Како је навела, чланови савета судства нису учествовали у писању тих закона, али јесу многи из правосудног система па и Друштва судија Србије који сад највише осуђују реформу правосуђа.

Она је рекла да је више пута указивано на лошу мрежу судова, али да то представници Мистарства правде и Владе Србије то нису слушали као што нису слушали ни приговоре Венецијанске комисије ни Савет Европе.

Месаровићева је рекла да није размишљала о томе да треба да поднесе оставку.

"Нисам размишљала о подношењу оставке. Ја ћу своју достојанствену независност бранити свим средствима која ми стоје на располагању. Да бисте били криви за нешто морате то утврдити и рећи у чему је кривица. Држава мора да стане иза онога што је одлучила да уради", рекла је Месаровићева.

Месаровићева је рекла да није блиска ни једној политичкој партији па ни Демократској странци како се спекулише.

"Никада ме нико раније није оптуживао да сам блиска иједној странци, заиста нисам блиска ниједној странци. Ако се моје учешће у суђењу за убисто Ђинђића тумачи као блискост са ДС, тога није било, никада нисам била блиска ДС, ни као симпатизер, ни као члан", рекла је Месаровићева.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи