Читај ми!

Попусти, а да ли су реални?

Почиње контрола веродостојности огласних порука за августовска и септембарска снижења цена. Посебно ће се проверавати да ли се заиста ради о распродајама школског прибора и опреме за школу, укључујући одећу и обућу за децу.

Тржишна инспекција почиње контролу веродостојности огласних порука за августовска и септембарска снижења цена, која ће трајати до краја септембра, а посебан нагласак биће на провери да ли је заиста реч о распродајама школског прибора и опреме за школу, укључујући одећу и обућу за децу, најављено је данас из Министарства спољне и унутрашње трговине.

"Уочени проблеми на терену, као и информације добијене од грађана, указују на то да поједини привредни субјекти злоупотребљавају огласне поруке (оглашавање распродаја, снижења и других продајних подстицаја) само да би повећали промет, а не зато што снижење заиста постоји", наведено је у саопштењу.

Министарство упозорава да је то противно одредбама и Закона о трговини и Закона о заштити потрошача и Закона о оглашавању и што, свакако, има негативне последице по потрошаче и конкуренцију на тржишту.

У свим случајевима у којима се утврди неистинита, непотпуна или "преварна" огласна порука, којом се потрошач доводи у заблуду, инспектор ће забранити такво оглашавање, што подразумева уклањање огласне поруке са излога или продајног места, забрану даљег дистрибуирања неистинитог рекламног материјала.

Инспектор ће наложити и усаглашавање огласне поруке са законским одредбама (проценат снижења, врста робе на коју се односи снижење, период трајања снижења) и поднети захтев за покретање прекршајног поступка.

Контроле ће започети у седиштима великих трговинских ланаца, продавницама за школски прибор и опрему за ђаке, као и у специјализованим продавницама одеће и обуће и обухватиће читаву територију Републике Србије.

О резултатима контроле јавност ће бити благовремено обавештена, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи