Читај ми!

Ширење идеје родне равноправности

Серијал о родној равноправности од 10. септембра биће емитован у шест епизода на РТС-у. Пројекат реализују Управа за родну равноправност Министарства за рад и социјалну политику и РТС, уз финансијску помоћ Министарства спољних послова Норвешке.

Од 10. септембра на РТС-у креће серијал емисија о родној равноправности. Пројекат реализују Управа за родну равноправност Министарства за рад и социјалну политику и РТС, уз финансијску помоћ Министарства спољних послова Норвешке.

У шест епизода, говориће се о равноправном учешћу жена у одлучивању, економији, образовању и медијима, али и о њиховој бољој здравственој и заштити од насиља.

"Кроз све циљеве провлачи се потреба да укључимо и вишеструко дискриминисане жене са инвалидитетом, Ромкиње, жене на селу", објашњава директорка Управе за родну равноправност др Наталија Мићуновић.

Мићуновићева истиче да су желели да што већи број људи то види и да буде схваћено као једна озбиљна политика и филозофија целог друштва, због чега су се обратили РТС-у.

У серијалу око 60 жена промовише родну равноправност, а у играном делу учествује Мирјана Карановић.

"Наравно да они који већ у глави имају тему родне равноправности другачије, јасније сагледавају тај појам, али мислим да постоји заправо велики број људи који не знају шта је то у суштини", каже Карановићева.

Уредница серијала Оливера Косић каже да од серије очекују да ће се жене саме покренути.

"Очекујемо да ће и друге институције мало више обратити пажњу на тај развојни циклус у економском и образовном плану, у погледу заштите здравља жена и коначно поставкама жена на руководеће позиције", истиче Косићева.

Прва епизода серијала снимљеног у више градова и села Србије биће емитована 10. септембра у 20.35 на Другом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи