Читај ми!

Одговор РТС-а министру Жарку Обрадовићу

Од почетка јануара до половине јуна ове године, Културно-образовни програм емитовао је 4845 емисија. Од тога, без емисија Драмског и серијског програма, приказано је 4039 емисија, наводи се у одговору главног и одговорног уредника Културно-образовног програма РТС-а Миодрага Зупанца на тврдњу министра Жарка Обрадовића да се Јавни сервис "образовањем бави кроз спорадичне случајеве и да не постоји концепт".

Министру просвете, науке и технолошког развоја господину Жарку Обрадовићу

Уважени господине Обрадовићу,

Нажалост, морамо да демантујемо неке Ваше наводе из изјаве агенцији Бета која је објављена 27. августа 2012. и у којој указујете да се Јавни сервис "образовањем бави кроз спорадичне случајеве и да не постоји концепт". Затим додајете да су "у информативним емисијама образовање и наука често на крају лествице" и да се "неретко дешава да буду изостављени због других важнијих ствари".

Од почетка јануара до половине јуна ове године, Културно-образовни програм, са свим својим редакцијама, емитовао је на Првом и Другом програму – 4845 емисија, односно, 138.031 минута програма. Од тога, без емисија Драмског и серијског програма, приказано је 4039 емисија, односно, 98.629 минута.

Подсећамо Вас на неке од емисија Школског програма:

Вита студентис (у којој сте нас почаствовали Вашим учешћем), Животна раскрсница, Свет природе, Дело Ћирила и Методија, Енциклопедија за радознале, Изабери своју књигу, Како научити математику, Наша планета, Необично о биљкама, Постанак и опстанак ћирилице, Приче о речима... (Укупно 71 вишеепизодна серија).

Дечја:
Плава птица (по идеји Џона Тимотија Бајфорда), Блеја, Занимање дете... (Укупно 42  вишеепизодне серије).

Општеобразовна:
Све боје живота, Европа и Срби, Млади таленти Србије, Образовно огледало, Породични кругови, Видик... (Укупно 28 вишеепизодних серија).

Научна:
Хоризонт, Историја науке, Календар кроз векове, Научни кафе, Контекст 21, Светски изазов, Успон идеје... (Укупно 36 вишеепизодних серија).

Еколошка:
Еко караван, Вода за све, Еко-фајл, Животна средина и здравље, Будућност хране... (Укупно 20 вишеепизодних серија).

Историографија:
Трезор, Време телевизије... (Укупно 238 појединачних емисија).

Документарна:
Моја лепа Србија, Хиландарске приче, Моравске приче, Покретна прошлост, Странац у Србији, Траг у простору, Заборављени умови... (Укупно 55 вишеепизодних серија).

Култура и уметност:
Метрополис, Беокулт, Арт зона, Други век, Либела, Савремени писци, Читање позоришта, Кругови поезије... (Укупно 19 вишеепизодних серија).

Као и сваке године, отпочели смо утврђивање програмске концепције за наредну годину. Планирамо нове серије, емисије и посебне програме обележавања изузетно значајних датума из наше историје и културе.

Програмску концепцију Културно-образовног програма одобрава Програмски одбор Јавног сервиса и Програмски одбор РРА, који потврђују да испуњавамо све услове задате функције Јавног сервиса и одају признање да смо једина домаћа телевизијска станица која систематски испуњава своју образовну и културолошку мисију. Наравно, увек се може више, боље и – тачније.  

С поштовањем:
Миодраг Зупанц
Главни и одговорни уредник
Културно-образовног програма РТС-а
Београд, 27. август 2012.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи