Читај ми!

Вучић: Неутралност се брани и знањем

Србија је војно неутрална, због чега је изузетно значајно да у области одбране развија сопствено знање, рекао министар Александар Вучић приликом уручивања признања "Војнотехничком гласнику" поводом шест деценија постојања.

Потпредседеник владе и министар одбране Александар Вучић уручио је признање Војнотехничком гласнику поводом шест деценија постојања и рекао да је Србија војно неутрална, због чега је изузетно значајно да у области одбране развија сопствено знање.

"Имаћете сву подршку државе у томе, не само кроз признања. Уверен сам да ће се то вратити народу и држави кроз више запослених у наменској индустрији и модернију опрему за армију, рекао је Вучић.

Министар је уреднику Војнотехничког гласника потпуковнику Небојши Гаћеши уручио Војну спомен медељу за изузетан допринос систему одбране Србије.

Вучић је изјавио да је из веома успешног стручног научног часописа успео да разуме понешто о сајбер ратовању и хемијском извиђању и схватио значај и важност тог листа, "јер све произлази из знања и науке".

"Војнотехнички гласник је најбоља књига из које можемо да учимо и унапређујемо достигнућа", оценио је Вучић.

Свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић.

Говорећи о развојном путу часописа, Гаћеш је навео да је, према одлуци Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Војнотехнички гласник категорисан као научни часопис од националног значаја.

Председник Уређивачког одбора бригадни генерал Бојан Зрнић изјавио је да се Гласник развио у стручни и научни часопис који објављује научно-техничке прилоге и информације из области војнотехничких наука, цењен у војној и цивилној средини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи