Читај ми!

Пиацун пуштен из притвора

Уредник НИН-а Владимир Пиацун, који је приведен после сукоба са службеницима МУП-а у цивилу, пуштен је из полицијског притвора.

Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је, раније данас, да је дао налог да уредник НИН-а Владимир Пиацун, који је приведен после сукоба са службеницима МУП-а у цивилу, буде пуштен из полицијског притвора.

Вељовић је рекао да је потребно утврдити пуну истину о инциденту који се догодио у петак у Београду, а налог је дао "ради подржавања високог нивоа сарадње између полиције и представника медија".

Удружење новинара Србије осудило је данас поступак полицијских инспектора који су тукли техничког уредника у НИН-у Владимира Пиацуна.  

Представници Министарства унутрашњих послова саопштили су на конференцији за новинаре да је Пиацун приведен након што је напао тројицу полицајаца у цивилу у Улици Жоржа Клеманоса. 

Заменик начелника Одељења Полицијске управе за град Београд за контролу законитости у раду Горан Милинковић рекао је да се Пиацун у петак 23. августа најпре посвађао са полицајцима у близини куле Небојша, да би их затим у Улици Жоржа Клемансоа и напао.

Пиацун је, возећи мотоцикл, дошао у сукоб са полицајцима који су се налазили у сивој "тојоти".

Како је истакао Милинковић, припадници полиције су интервенисали тек након што је Пиацун насрнуо на полицијско возило и кроз отворен прозор ударио једног од службеника МУП-а.

"Пиацун се довезао до Улице Жоржа Клемансоа, сишао са мотора и сачекао да стигне возило са полицајцима. Затим је почео да га шутира, да би на крају једног полицајца ударио кроз отворен прозор", прецизирао је Милинковић.

Он је објаснио да су полицајци, од којих се један легитимисао и извадио службено оружје, потом изашли из свог возила, а затим Пиацуна, који је почео да бежи, сустигли и савладали употребом захвата "кључ на лакат".

Пиацуну је одређено полицијско задржавање од 48 сати, а Милинковић је додао му је у тужилаштву речено да уредника НИН-а неће теретити за напад на службено лице, већ за насилничко понашање.

Он је новинарима рекао и да су у Пиацуновој торбици пронађена два ножа са сечивом дужине пет, односно осам центиметара.

Директор полиције Милорад Вељовић истакао је да овакви инциденти нису потребни ни полицији, нити медијима и да не би требало да буду препрека за "иначе добру сарадњу".

"На захтев министра полиције инцидент ће испитати сектор унутрашње контроле, а до тада могу само да кажем да немам намеру да било ког полицајца браним уколико није радио по закону", нагласио је Вељовић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи