Читај ми!

Смењен због сумњиве смрти бебе

В.д. управника Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду Драган Будаков смењен због сумњиве смрти нерођеног детета. У Клиници се спроводи унутрашњи стручни надзор, а обавештено је и Министарство здравља.

Управа Клиничког центра Војводине у Новом Саду сменила је вршиоца дужности управника Клинике за гинекологију и акушерство Драгана Будакова због сумњиве смрти једног нерођеног детета, саопштио је Клинички центар.

Како се наводи, Управа је упозната са случајем, због којег се на Клиници за гинекологију и акушерство спроводи унутрашњи стручни надзор.

"Обавестили смо и Министарство здравља Србије, које ће по хитном поступку, у најкраћем могућем року, спровести и вандредни спољни стручни надзор. О исходу ће јавност бити благовремено обавештена", пише у кратком саопштењу.

Брачни пар из Бечеја тврди да им је непажњом лекара умрло нерођено дете, иако је мајка у два наврата упозоравала лекаре да нешто није у реду.

Адвокат породице рекао је медијима да је Катарина Д. у добром општем стању примљена у новосадско породилиште 20. августа и да је све било у реду до пре два дана.

Како је рекао, породица ће сачекати крај полицијске истраге, након чега ће одлучити какве ће правне процедуре покренути.

За последњих годину дана то је трећи случај сумњиве смрти нерођене бебе у новосадском породилишту.

У једном од њих комисија Министарства здравља утврдила је да није било суштинске грешке и кривице лекара.

Друга породица је због смрти детета поднела кривичне пријаве против четворо лекара новосадског породилишта, међу којима је и смењени Будаков.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи