Читај ми!

Реконструисан Поштански центар у Нишу

Радови на реконструкцији Поштанског центра у Нишу завршени. Вршилац дужности генералног директора предузећа ПТТ саобраћаја "Србија" Горан Ћирић рекао да Србија реконструкцијом поштанских центара прескаче један технолошки век.

Јавно предузеће ПТТ саобраћаја "Србија" интензивно ради последњих година на свом технолошком успону и развоју и реконструкцијом поштанских центара у Београду, Нишу и Новом Саду у кратком року је од ручне прераде достигнута аутоматизована прерада поштанских пошиљки, рекао је у Нишу вршилац дужности генералног директора тог предузећа Горан Ћирић.

На обележавању завршетка реконструкције Поштанског центра у Нишу и отварању реновиране поште 18106 Ниш 6 којем је присуствовао министар Расим Љајић и руководство града, Ћирић је рекао да је српска пошта реконструкцијом три центра прескочила "један технолошки век" и да је сада, што је на неки начин апсурд, у предности у односу на неке најмодерније европске поштанске управе.

Ћирић је подсетио да су грађевински радови у београдском центру површине 28.000 квадратних метара завршени у мају ове године, да је нишки центар површине око 5.000 квадратних метара и да ће за седам дана бити завршен и новосадски центар на површини од око 4.500 квадратних метара.

У реконструкцију нишког поштанског центра уложено је око 169 милиона динара.

"Повезивањем сва три центра имаћемо потпуно интегрисани систем", рекао је Ћирић и подсетио да је за реконструкцију три центра уложено укупно 40 милиона евра сопствених средстава.

"Радећи на реконструкцији и модернизацији поштанског саобраћаја, Поште Србије су истовремено подршка својој држави у интегративним процесима", истакао је Ћирић.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић је честитао руководству и запосленима на великом успеху који се огледа у улагању искључиво сопствених средстава у реконструкцију три центра и у добрим резултатима пословања.

Говорећи о значају развоја српске поште, Љајић је рекао да је тај пројекат најпре планиран још 1971. године, а затим је усвојен и 2002. године, после демократских промена, да би био завршен 10 година после тога.

Љајић је рекао да многи говоре о реформама не знајући шта то заправо значи, а завршетак модернизације српске поште је најочитији пример како се спроводи реформа, као и да ће нишки центар бити од велике користи привреди, региону, грађанима и запосленима.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић је рекао да је модернизација српске поште пример који показује да је потребно урадити најпре оно што можемо сами, па се тек онда обраћати за помоћ.

Љајић, Ћирић и Перишић су послали прво писмо из реновиране поште и реконструисаног центра које су упутили председнику владе Ивици Дачићу у коме га обавештавају да је реконструкција нишког поштанског центра завршена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи