Читај ми!

Ко су прави власници медија?

Синдикати новинара "Новости" и "Политике" затражили од Владе Србије да у најкраћем року саопшти ко су стварни власници те две новинске куће и шта ће предузети да се заустави њихово даље урушавање и финансијско пропадање.

Неколико синдиката запослених у листовима "Политика" и "Новости" затражили су од Владе Србије да у најкраћем року саопшти ко су стварни власници новинских кућа "Политке" и "Новости" и шта ће предузети да заустави њихово даље урушавање и финансијско пропадање.

"Запослени имају право на пуну инфорамцију о правним, економским и социјалним последицама на њихов положај. Синдикати захтевају да се испита одговорност челних људи 'Политике' и 'Новости' награђених астрономским платама, за катастрофалан материјални пололожај запослених", пише у заједничком саопштењу синдиката.

Председници тих синдиката, са јучерашњег заједичког састанка, позвали су Владу Србије да у складу са својим управљачким правима у тим медијским кућама, поштује дата обећања да се на све одговорне функције изаберу стручни људи уз претходно представљање одговарајућих програма.

Саопштење су потписали председник Синдиката новина "Политке" Милан Јанковић, председник Независног синдиката "Политика новине и магазини" Драган Новаковић, председник Самосталног синдиката "Политике" Миодраг Обрадовић, председник Новог синдиката "Политике" Бранислав Вукомановић и председница Синдиката новинара "Новости" Драгана Чабаркапа.

Московска "Ист медија групе" у јулу је преузела 50 одсто вредности предузећа "Политика новине и магазини" од бечког "Ост холдинга" Немачка компанија ВАЦ, власник "Ост холдинга", средином 2010. године је саопштила да намерава да се повуче из Србије јер је незадовољна условима пословања.

У саставу "Политике Новине и магазини" послују дневни лист "Политика", "Спортски журнал" и штампарија.

Представници власти у Србији су раније навели да је то исто урађено и у случају компаније "Новости".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи