Читај ми!

Предложене највише цене лекова

Влада Србије требало би сутра да усвоји предлог Министарства здравља и Министарства спољне и унутрашње трговине о највишим ценама лекова, који се издају на рецепт.

Министарство здравља и Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација поднели су Влади Србије Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о највишим ценама лекова, који се издају на рецепт, чије се усвајање очекује на сутрашњој седници Владе.

Ова одлука допринеће нормализацији тржишта лекова у Србији, односно омогућиће квалитетнију и сигурнију здравствену заштиту осигураних лица, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Додаје се да ће се усвајањем Одлуке створити услови да се на тржиште Србије пусти у промет 531 нови лек који се издаје на рецепт, од чега је трећина оригиналних.

Доношењем ове одлуке, такође ће се омогућити доступност нових и иновативних лекова пацијентима и осигураним лицима, повећаће се укупна понуда лекова и већа конкуренција, а самим тим и снабдевеност тржишта.

На овај начин створиће се услови за уштеду финансијских средстава Републичког фонда за здравствено осигурање стављањем нових јефтинијих генеричких лекова на Листу лекова, који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања, истиче се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи