Читај ми!

Кркобабић: Редовна исплата пензија

До краја године пензије ће бити редовно исплаћиване и усклађиване са кретањем зарада и инфлације, рекао министар Јован Кркобабић и најавио да ће у септембру бити исплаћена прва рата помоћи од 4.000 динара за најугроженије пензионере.

Потпредседник Владе Србије Јован Кркобабић изјавио је да ће пензије до краја године бити редовно исплаћиване и најавио да ће у септембру бити исплаћена прва рата помоћи од 4.000 динара пензионерима чија је пензија мања од 15.000 динара.

Министар рада и социјалне политике изјавио је новинарима да у Србији 508.765 пензионера има право на ту новчану накнаду и најавио да ће после прве, септембарске, рате од 4.000 динара, друга бити исплаћена у децембру.

"За то ће из буџета бити обезбеђено око четири милијарде динара", рекао је Кркобабић, који је данас и званичо преузео преузео Министарство рада и социјалне политике.

Од укупно 508.765 пензионера који ће добити помоћ, према јунским подацима, 307.624 су запослени пензионери, затим 94 професионлана војна лица, 12.603 из самосталних делатности и 188.444 пољопривредника.

За прву рату помоћи у септембру биће потребно 2,035 милијарди динара, од чега је 1,2 милијарде динара намењено запосленима, 376.000 динара професионалним војним лицима, за самосталне делатности 50,4 милиона динара и пољопривредницима 753,7 милиона динара.

Кркобабић је рекао да ће пензије, као и до сада, до краја године бити усклађиване са кретањем зарада у јавном сектору и кретањем инфлације, што је према његовом мишљењу најбољи модел.

"То је законска одредба и то се не може мењати на други начин, осим променом закона", рекао је Кркобабић.

Кркобабић је рекао да новца за пензије има довољно и да ће исплате бити редовне.

"Информације да нема новца за пензије изазивају стрепњу и незадовољство грађана без потребе", рекао је Кркобабић и додао да он, као министар за рад и социјалну политку, може увек дати релевантну информацију о томе.

Кркобабић је навео да се упознао са кадровима у Министарству рада и додао да ће задржати све запослене, осим оне који желе сами да оду. Министар за рад и социјалну политику у претходној влади био је Расим Љајић, који је сада министар за спољну и унутрашњу трговину и телекомуникације.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи